De juiste volgorde

geplaatst in: Relatie, Samenwerkingen | 0

Samenwonen, huis kopen, trouwen, kind(eren). Zo ‘hoort’ het toch? Traditioneel gezien dan, want tegenwoordig ken ik bijna meer ongetrouwde dan getrouwde stellen, al dan niet met kinderen en woont lang niet iedereen uit mijn kennissenkring in een koophuis. Joost en ik volgenden echter wel het traditionele riedeltje. Onbewust eigenlijk.

Van 20m2 via 3 hoog achter naar de vinex

Joost en ik leerden elkaar kennen in onze studententijd. Hij had net zijn 1e baan, ik zat nog middenin een studie Rechten, die ik later verruilde voor Reclame, Marketing & Communicatiemanagement. Toch zijn we binnen 3 maanden gaan samenwonen. Eind november de eerste kus, vanaf begin december officieel een relatie en in februari 2006 woonden we samen. Op slechts 20m2, dus letterlijk bovenop elkaars lip.

Ruim een jaar later verhuisden we naar een ruime 3-kamer flat. Niet in de meest geweldige buurt, maar we hebben het er toch fijn gehad. Zodra de voordeur dicht zat merkte je niets van het trappenhuis dat soms naar urine rook en het samenscholingsverbod dat zo nu en dan ‘heerste’ op straat ๐Ÿ˜‰

Groot huis, en dan?

Na jaren samenwonen kochten we in 2011 ons eerste huis. Het huis waar we nog altijd met veel plezier wonen. De bouw van een nieuwbouwhuis kost tijd, daar schreef ik al eens over. Voldoende tijd om niet alleen over de inrichting, maar ook over praktische zaken na te denken. De vaste lasten, belastingen enย energie bijvoorbeeld.

In onze flat stookten de buren flink en hoefden wij nooit meer dan 1 radiator open te draaien. Hoe anders zou dat zijn in een huis met 3 verdiepingen en een open trap? Wat was een handig maandbedrag om in te stellen bij onze energieleverancier? Ik besloot een aantal energie vergelijk sites te raadplegen en deed datzelfde met de aanbieders van televisie en internet. Tot op de dag van vandaag (en we wonen hier inmiddels alweer ruim 5 jaar) ben ik blij met onze keuze ๐Ÿ™‚

Lees ook:  Eindelijk een Yankee
Doen wat goed voelt

Terug naar dat traditionele riedeltje. Een relatie sinds eind 2005, samenwonen begin 2006, vijf jaar later een huis kopen, dat in 2012 opgeleverd werd. Ten tijden van de oplevering was ik 2 maanden zwanger van Olivia, een week eerder trouwden Joost en ik. Saampjes, zonder toeters en bellen.

We betrokken ons gekochte stulpje, kregen een kindje en later nog twee. GEZEGEND. Met hoofdletters inderdaad ๐Ÿ™‚ Uiteindelijk vind ik vooral dat je moet doen wat goed voelt. Zo droomde ik vroeger van een grote bruiloft, maar toen ik Joost eenmaal leerde kennen kon dat feest me gestolen worden en wilde ik hem vooral mijn man kunnen noemen. Strikt genomen hebben wij het trouwens ook niet helemaal volgens volgorde gedaan, want ik was eerder zwanger dan we trouwden. Zo zie je maar.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.