Herstel keizersnede: maand later

geplaatst in: Persoonlijk, Zwangerschap | 0

Een keizersnede wordt vaak onderschat. Ik bedoel, het is gewoon een immens grote buikoperatie waarbij alle lagen huid opengemaakt worden, spieren opzij worden gelegd of gescheurd en een deel van je buikinhoud wordt verlegd om je baby geboren te laten worden. Inmiddels is het een maand geleden dat ik voor de 3e keer deze operatie onderging en er nog een kindje is dat mij mama mag noemen. Hoe gaat het nu, qua herstel van mijn keizersnede? Ik vertel je er alles over, lees mee!

Voorspoedige ingreep

Zonder er al te veel over uit te wijden, simpelweg omdat ik mijn volledige bevallingsverhaal nog wil uitwerken (zie hier de bevalling van Olivia en hier van Quinn), is de ingreep heel erg voorspoedig gegaan. Ik voelde me achteraf niet eens overreden door 2 treinen, maar ‘slechts’ door een Albert-busje. En zo zag ik er volgens Joost en mijn familie ook uit: een stuk beter dan die voorgaande twee keer (niet perse alsof ik overreden was, maar de vergelijking tussen twee treinen en één busje, snap je).

Dat betere dan de voorgaande twee keer staat gelijk aan mijn volledige herstel tot nu toe. Het gaat ontzettend goed! De ochtend na de ingreep moest ik voor het eerst uit bed om te plassen (de eerste dag houd je je katheter nog in) en liep ik direct rechtop, zonder hulp van een verpleegkundige, naar het toilet. Da’s best uniek binnen 24 na een sectio kan ik je vertellen! Toen ik de dag daarna naar huis mocht maakte ik het grapje naar Joost en de verpleging dat ik niet eens perse in de rolstoel het ziekenhuis uit wilde – maar met een serieuze ondertoon. Ik voelde me daadwerkelijk zo goed dat ik naar beneden had kunnen lopen.

Lees ook:  Wat ik mis als moeder zijnde
Terugval?

Omdat ik zo snel al amper pijn aan de wond had, was ik best lang bang voor een terugval. Om die reden heb ik in de kraamweek de paracetamol al afgebouwd tot maar 2x per dag en slikte ik na 2 weken helemaal niets meer. Gelukkig bleef te pijn uit! Nou ja, tot we 3 weken na de bevalling twee uur lang over een kinderboerderij slenterden en ik Charlie bij me in de draagdoek had. Logisch dat dat achteraf wat trekkerig voelt van binnen 😉

Mijnlevenalsmama | Herstel keizersnede

Bijna als vanouds

Een maand na mijn (derde) keizersnede kan ik concluderen dat ik me bijna als vanouds voel. Bijna ja. Een slechte nacht met amper slaap, tienduizend keer bukken om speelgoed op te ruimen en dik 2 uur wandelen voel ik achteraf nog wel. Niet meer dan normaal lijkt me. Wel is het alleen een soort ‘spierpijn’ gevoel aan de wonduiteinden van mijn baarmoeder heb ik aan de buitenwond of in het midden van mijn buik geen enkele last meer.

Nog altijd mag ik niet tillen, stofzuigen, sporten of intensief ander huishoudelijk werk doen. Van dat alles kost stofzuigen me de meeste moeite, omdat onze kat verhaart en ik dus regelmatig vlokken vacht in de woonkamer heb liggen. Half juli hoop ik een ‘go’ te krijgen van de gynaecoloog om alles weer op te mogen pakken en tot die tijd gun ik mijn lichaam lekker de tijd om te herstellen en pak regelmatig mijn momentjes met de benen languit op de bank of bed als ik daarvoor met de meiden op de grond heb gespeeld of buiten ben geweest. Het gaat goed, ik voel me fit!

Lees ook:  Mijn bevallingsverhaal #2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.