3e succesvol borstvoeding?

geplaatst in: Gezondheid, Opvoeding | 1

Kort voor mijn bevalling schreef ik dit blogje, dat in de week na de bevalling online kwam. Op het moment van publicatie wist ik het antwoord op de laatste regel dus al, na vandaag weten jullie het ook 😉

Vliegende start

Charlie zocht, net als haar grote zus Quinn, al in de OK mijn tepel en zette een keel op toen ze deze niet kon vinden. Volgens mij ben ik uiteindelijk extra snel gehecht, omdat alle aanwezigen in de OK mijn meisje haar eerste voeding gunden. Vanwege het operatiedoek kon ik haar namelijk pas op de uitslaapkamer aanleggen. Daar bleek Charlie, net zoals haar grootste zus, een drinktalent. Vrij snel klokte ze melk naar binnen en hoewel ik wist dat mijn melk op dat moment nog waterig was (het was immers afgestemd op Quinn mijn lichaam kon pas door de vrijgekomen hormonen na de bevalling babymelk aan gaan maken), was ik blij dat ze meteen wat binnen kreeg.

Om gedoe qua afvallen te voorkomen, legde ik Charlie lekker vaak aan tijdens ons verblijf in het ziekenhuis. Mijn melk maakte langzaam een omslag naar dikke gele babymelk en mini was tevreden. Met wat krampjes, maar ja – wat wil je als je vers uit de buik direct een plons verse mamamelk binnen krijgt 😉

Mijnlevenalsmama | Weer borstvoeding

Geboortegewicht

Charlie viel de eerste twee dagen uiteindelijk 8% af en hoewel ik kolfadvies kreeg vanuit het ziekenhuis, beslisten mijn verloskundige, kraamhulp en ik anders. Bij Quinn lag de focus veel te veel op de cijfers, in plaats van te luisteren naar ons gevoel. Iemand die niet al een ouder kindje voedt, krijgt ook de tijd om melk aan te maken – mijn melk moest zich ook ontwikkelen.

Lees ook:  Twee aan de borst

Ik besloot volledig op mijn gevoel te vertrouwen en te voeden op verzoek. Charlie kwam netjes elke 2 tot 3.5 uur voor een voeding en was op dag 3 alweer aangekomen wat ze op dag 2 aan gewicht was verloren. Lang verhaal kort: binnen een week tikte mevrouw haar geboortegewicht van 3320 gram weer aan. Wat een verademing na het gedoe in de kraamweek bij Quinn!

Wederom tandemvoeden

Momenteel drinkt Quinn nog steeds elke avond bij me. Net als Olivia destijds vraagt ze de rest van de dag ook (vrijwel) niet om de borst. Ze weet dat Charlie degene is die nu primair gevoed moet worden en accepteert dat prima. Zo fijn!

Eén enkele keer heb ik ze tegelijkertijd gevoed. Drie slokken, omdat Quinn graag wilde toen we gezellig op ons bed een filmpje keken en Charlie bij me dronk. Helaas was er niemand om een foto te maken (die heb ik wel van baby Quinn en peuter Olivia), maar het beeld zit in mijn hoofd. Ik ben weer een tandemvoedster, een die-hard langvoedster die drie kinderen letterlijk grootbrengt en ik ben er retetrots op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.