Op vakantie met een newborn

geplaatst in: Ontspanning | 1

Het is alweer een maand geleden dat we onze jongste dochter naast haar zussen in de auto ‘propten’ voor haar allereerste vakantie. Ze was toen krap 8 weken oud, de eerste lachjes waren een feit, de eerste vaccinaties nog niet. Net over naar luiertje 2 en nog in volle glorie in kledingmaat 56. Op vakantie met een newborn, wie doet dat nou?!

Van alle gemakken voorzien

Nou, wij dus 🙂 En velen met ons, want hoewel ik weet dat ik een paar jaar geleden een vriendin voor gek verklaarde dat ze met haar 11 weken oude zoon naar Frankrijk reed, zou ik nu Charlie die leeftijd heeft precies hetzelfde doen. Wij hielden het echter bij een weekje Terschelling. Om eerlijk te zijn was die keuze toen we (nog zwanger) boekten meer gemaakt vanwege mijn geplande keizersnede, dan vanwege de leeftijd van onze baby. Ik kan me voorstellen dat het met je eerste kindje een hele onderneming is, zo’n vakantie met een newborn, maar als je al 2 oudere kinderen hebt, maak je je om die 3e niet zo’n zorgen. Wij niet althans. Desalniettemin blijft het een hele onderneming 😉

We kozen dus bewust voor een appartement dat van alle gemakken voorzien was. In een tent met een dreumes, peuter en kleuter zie ik (volgend jaar) wel gebeuren, de tent in met een klein babietje echter niet. Lijkt me simpelweg te veel gedoe.

Van zetpillen tot neusspray, handwasmiddel en kilo’s hydrofiel

Zoals het een moeder betaamt zit ik liever met dingen verlegen, dan erom verlegen. Zo vertrokken wij voor een weekje vakantie in eigen land met een pak luiers van thuis, meer dan tien hydrofieldoeken, voor elke dag een extra romper, kleding voor elke gelegenheid en zowel de draagdoek als de wandelwagen. En laten we ons babynestje niet vergeten. Het is dat de cosleeper niet in de auto paste, maar anders had ik die het liefst ook mee genomen.

Lees ook:  Iets minder filmmietjes

Mijnlevenalsmama | Newborn vakantie

Zetpillen in 3 verschillende formaten (voor de oudste twee meisjes wel te verstaan, ik weet dat Charlie alleen nog maar 120mg mag hebben), zakjes ORS, neusspray, Prrrikweg, druppels voor doorkomende tandjes (voor een newborn, why?!), vitaminen, druppels voor krampjes die mini allang en breed niet meer had toen we vertrokken (maar ja, stel dat …), 2 dekens terwijl de weersvoorspellingen prima waren en meer van dat soort (on)zin. Uiteindelijk heb ik natuurlijk maar de helft gebruikt en hadden we goddank geen enkel medicijn nodig. Maar ja, liever mee verlegen dan om verlegen nietwaar?

Niet klagen maar dragen

Het enige écht onmisbare item als je op reis gaat met een newborn? De draagdoek. Of zak, als je dat liever hebt. Charlie heeft thuis 2 dagen af moeten kicken, want ze heeft de 8 dagen die we weg waren per dag minimaal 6 uur tegen mij aangeplakt gezeten. HEERLIJK! Zowel voor mij als voor haar 🙂 Wij bezochten waddeneiland Terschelling. Zonder auto (waarover later meer), dus waren afhankelijk van de fiets, het ov en de taxi’s daar. Charlie in de draagdoek, Olivia aan de ene hand, Quinn bij Joost op de arm en gaan. Ondertussen had ik 1 hand vrij om foto’s te maken van mijn kroost, terwijl ik gelukzalig snuffelde aan het bolletje van de jongste telg. Niet klagen, maar dragen.

Mijnlevenalsmama | Newborn vakantie

Achteraf gezien had Italie ook wel gekund …

Tja, makkelijk praten achteraf natuurlijk, maar Joost en ik zijn het er roerend over eens dat we met een newborn van 8 weken prima naar het buitenland hadden gekund. Met de auto naar de Toscane rijden was wellicht een uitdaging geweest, aangezien Charlie op sommige dagen destijds nog om de 2 uur dronk, maar met het vliegtuig had prima gekund. Een baby, onze baby, gaat wel mee in het ritme, voeden en slapen kan nog overal.

Lees ook:  Bath Time #10

Maar ja: maak zo’n beslissing maar eens halverwege je zwangerschap. Hoe zou ik dit keer uit de strijd van de keizersnede komen, zou ik überhaupt al uitgevloeid zijn na 8 weken, hoe zou onze peuter haar zusje vinden, zouden we te maken krijgen met extreme jaloezie? En de kleuter haar eerste zomervakantie, hoe zou zijn met alle veranderingen omgaan? En wat als we een huilbaby krijgen? Terschelling voelde safe, Terschelling was safe. Het was geweldig!

Op vakantie met een newborn? Ik zou het zo weer doen!

  1. Bianca

    Herkenbaar! Wij gingen een weekje er tussenuit toen de tweede 6 weken oud was. Prima te doen! Wel in een bungalow in Nederland, maar nog steeds lekker eruit. Bij de eerste gingen we overigens met een week of 10 weg. En ja, je neemt een boel mee met zo’n kleintje! Volksverhuizing! Hahaha
    Nu heb ik bedacht dat we ook best nog op vliegvakantie kunnen in september (dan is ze 4 maanden, de oudste is 3), ben benieuwd!! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.