Lieve Charlie #1

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Je bent er! Eindelijk, na maanden geduld, was het eind mei zo ver. Jij werd geboren. Ons derde prinsesje, ons cadeautje. Mijn kleinste meisje.

Man, wat hebben we uitgekeken naar dit moment. Zowel wij als je grote zussen telden de maanden, weken en op het laatste dagen af tot jouw geboorte. Een geboorte die, wederom, met een keizersnede gebeurde. Een keizersnede volgens het boekje als je het mij vraagt. Sinds 29 mei, pakweg half elf ’s ochtends, ben ik geen moment meer van je zijde geweken. Niet letterlijk, want zowel mama als jij hebt soms wat ademruimte nodig, maar dat we dol op elkaar zijn staat buiten kijf.

Mijnlevenalsmama | Kraamweek

Ik denk wel eens dat jij de meeste uren per dag op mij doorbrengt van jullie alle drie, maar dan helpt papa me herinneren dat het bij Quinn en Olivia ook zo ging. Eigenlijk zouden we allang en breed bezig moeten zijn met leren inslapen in je eigen bedje, maar weet je: als je zussen op bed liggen hebben we onverdeelde aandacht voor jou. Dat weet jij maar al te goed, dan ben je klaarwakker. Om vervolgens lekker warm op mij in slaap te vallen. 

Zelfs de meest vermoeiende huildagen, zoals laatst voor het eerst tijdens een sprongetje, neem ik voor lief. Je bent mijn laatste baby, mijn kleinste meisje, degene die nog het meest afhankelijk van me is. Dat koester ik.

Je ontwikkelt je in razend tempo. Waar we de soms ietwat grijpgrage en hardhandige handjes van je zus Quinn eerst bij je weg hielden, schiet jij er nu van in de lach als ze je wat ruw over je bolletje aait. Sowieso geniet je van alles aandacht die Olivia en Quinn je geven. Er gaat geen dag voorbij zonder een stel kusjes van ze of een kroelsessie op de bank. Het wordt een dolle boel tegen de tijd dat jij ook met de poppen kunt spelen kleine prul. Maar wil je voor nu nog even klein blijven? Nog uren op je me slapen, naar me glimlachen en jouw handje in mijn hals proppen? Ik houd van je lieve kleine Charlie, voor eeuwig en altijd. Liefs van je mama.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.