Ervaring met co-sleeper

geplaatst in: Huisvlijt | 2

Al in de kraamweek werd me op Instagram gevraagd naar mijn ervaring met de co-sleeper en omdat ik (wij) er echt razend enthousiast over ben, deel ik vandaag graag mijn ervaring met een co-sleeper.

Nog wel tien kinderen, alleen hierom 

Charlie is ons eerste (en laatste?) kindje in een co-sleeper naast mijn bed. De keuze voor een co-sleeper was dit keer simpel: in onze ‘nieuwe’ slaapkamer, nadat de meisjes onze kamer kregen, is geen plek voor het ledikant. Olivia en Quinn lagen namelijk in het ledikant hij ons op de kamer de eerste 3 maanden. Charlie blijft bij ons op de kamer tot ze 3 is trouwens 😉

Nee grapje, niet tot ze 3 is, maar wel langer dan haar zussen. Mede dankzij de co-sleeper. Het is behalve handig gewoon ontzettend intens, bijzonder, geweldig, zaligmakend en nog veel meer, om zodra je je ogen open doet je kindje naast je te zien liggen. Nu heeft Quinn ook zat nachten in mijn armen doorgebracht en namen we Olivia ook wel eens tussenin. Maar dat voelde anders, ik kan niet zo uitleggen waarom. Dat intense gevoel kreeg ik al toen ik hoogzwanger de co-sleeper naast mijn bed had staan. Alleen al hiervoor zou ik nog wel tien kinderen willen!

Handig ’s nachts

Ik ken maar weinig baby’s die direct doorslapen, die van mijn in ieder geval niet. De co-sleeper is naast reuze gezellig echt verdomd handig met nachtvoedingen. Ik hoef namelijk niet meer op te staan! Ik geef ’s nachts al liggend borstvoeding en doe dat het liefst op mijn rechterzij. Ik pak Charlie als ze een beetje pruttelt, doch duidelijk honger heeft (en dus nog voor ze de rest van het huis wakker gilt) op en schuif haar over mijn buik over me heen. De co-sleeper staat namelijk links van mij. Ze drinkt. De ene keer doezel ik al voedend weer in slaap, de andere keer pak ik haar na het voeden op en leg d’r weer in d’r bedje. Vervolgens ga ik op mijn linkerzij liggen en pak haar handje of wrijf over haar rug. Net zo lang tot ze weer tevreden wegdut. Negen van de tien keer vallen we hand-in-hand in slaap. Fijnste dat er is!

Lees ook:  De grote meidenkamer

Dat pruttelen zoals ik hierboven omschrijf, dat doet mijn baby vaker. Niet alleen bij honger, maar ook bij boertjes of ‘gewoon’ als ze even wakker is ’s nachts. Dankzij de co-sleeper als verlengstuk van mijn matras kan ik haar gemakkelijk troosten door over d’r wang te wrijven of haar handje vast te houden. VEEL gemakkelijker dan wanneer je naar het ledikant aan je voeteinde moet kruipen om je handen tussen de spijlen door te wurmen en met een lamme hand je je baby in slaap moet wrijven.

Mijnlevenalsmama | Co-sleeper

Niet vervelend?!

Zo’n bedje aan je bed, zou je daarmee niet veel privacy kwijt raken? En dan niet perse alleen seksuele privacy, want iedereen weet dat dat de eerste twee maanden na een bevalling sowieso een uhm, dingetje is, maar ook het kletsen in bed samen, tv kijken, boekje lezen. Is het niet vervelend dat Charlie zo ‘open’ naast me ligt? Nee! 

Ze is gaandeweg gewend geraakt aan geluiden om zich heen denk ik. Joost en ik kijken sinds de kraamweek Netflix naast haar, het licht gaat nog wel eens aan en ik vind bijna niks fijner dan vroeg met Charlie in bed te kruipen, haar na het voeden naast me in de co-sleeper te leggen en nog even lekker te lezen. 

En laten we tot slot het voordeel van een matras dat zeg maar 40 centimeter verlengd wordt, zodat je je kussen iets opzij kunt schuiven als je gedwongen opzij moet met een baby aan je borst, omdat er een peuter tussenin is gekropen niet vergeten 😉 Doen dus, zo’n co-sleeper voor je baby!

Lees ook:  Kadootje voor mezelf, met dé babynaam

Wij hebben trouwens een co-sleeper van Petit Amelie (niet gesponsord). Zij hebben meerdere varianten die op, ik geloof, 3 hoogtes kunnen in verband met je bedhoogte. Omdat ons bed een brede rand heeft, hebben wij het bedje met een verlengstuk gekozen (de 4-in-1 op hun site)   Het matrasje van Charlie sluit dus naadloos aan op mijn matras. Ideaal!

2 Antwoorden

  1. Kirsten

    Hmmm wij hebben een wiegje maar dit klinkt veel fijner! Maar hoe werkt zoiets, want hij moet dan even hoog als je eigen bed zijn neem ik aan? Ik heb dus echt geen idee hahaha

  2. Milou

    Wij hadden eerst een mooie oude reiswieg op zo’n speciale standaard naast mijn bed staan. Die stond ook tegen mijn matras aan, maar na nachten een lamme hand/arm/pink te hebben van het troosten, hebben we na 3 weken toch een co sleeper gekocht. Wát een verademing was dat zeg! Heer-lijk! Ik kon alles weer zonder problemen doen. (En ik voed ook t liefst liggend op mn rechterzij. Maar gelukkig slaap ik ook aan de rechterkant van het bed.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.