Lekker lezen

geplaatst in: Ontspanning | 0

Er was een tijd dat ik boeken verslond. Zowel thuis als op vakantie en hoewel lezen de laatste jaren vooral iets voor op vakantie was, heb ik tussen de geboorte van Olivia en Quinn ook enorm veel gelezen. Om vervolgens ruim een jaar lang geen boek (correctie: e-reader) aan te raken. Tot voor kort, want inmiddels ben ik weer lekker aan het lezen. Ja, ook overdag als de kindjes wakker zijn. Juist dan zelfs.

Me-time maken …

Als ouder van een newborn herken je het vast: het in slaap krijgen van je kleintje vergt nogal wat geduld. Regelmatig zit in een uur te voeden boven, omdat madame nog klaarwakker is, maar het toch echt bedtijd is. En dan pak ik mijn ‘boek’ er sinds een paar weken dus bij. Voorheen zat ik uren te rommelen op mijn mobiel. Te whatsappen, eindeloos door Instagram en Facebook te scrollen. Prima, maar als echte me-time voelde het niet. Met een boek wel 🙂 Het is niet meer dan eens gebeurt dat Joost me komt vragen of ik er een kopje thee bij wil en dat ik als Charlie eenmaal slaapt helemaal geen behoefte meer heb om op de bank neer te ploffen. In ben ontspannen, mijn hoofd is rustig, ik heb een uurtje me-time gehad en ben al bijna bed-ready. Puur door lekker lezen.

Een overvol café in de Intratuin met een groot klimtoestel voor de kindjes? Gwen leest haar boek. Charlie (al dan niet slapend) op schoot, de grote meisjes aan het spelen, een kop koffie op mijn tafeltje en hoppa, een paar bladzijden lezen. Me-time, heerlijk! Op klaarlichte dag met drie kinderen om me heen dus. Me-time maak je zelf.

Lees ook:  Houten speelgoed + winactie
Bij de hand

Tijdens de zwangerschap had ik de concentratie van een goudvis. Nog minder misschien. Lezen was niet voor mijn weggelegd, ook al had ik het op mijn to-do-list voor mijn verlof staan. Puur omdat ik lezen dus zo heerlijk vind en het al veel te lang niet gedaan had. Didn’t happen. Sterker nog: ik kwam niet verder dan een lijstje in Notes op mijn telefoon met titels die ik graag wilde lezen. Tot Charlie een week of drie oud was en ik opeens extreem veel lees-zin had. En concentratie, dat ook nog.

Een boek heb je dus altijd bij de hand. Ook als moeder zijnde. Je baby voeden, terwijl je peuter lekker speelt? Drie bladzijden lezen, kop koffie erbij, optimaal genieten van de geringe me-time. Lekker lezen, lekker even ‘weg’. Ontspannen. Probeer het eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.