Lieve Quinn #8

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Meisje meisje, wat ben je leuk! Je peutert enorm, enerzijds vermoeiend voor ons als ouders zijnde, anderzijds ben je ZO ENORM wijs en groot en worden onze gesprekken steeds ‘groter’. Je weet precies wat je wil, wanneer je wil en hoe je het wilt. En jij als grote zus, jeetje wat staat die rol je goed. Je bent stapelgek op je zusje, glundert van oor tot over als het over ‘jouw baby’ gaat.

Het is ook wennen, die rol als niet meer kleinste en zo’n baby die het liefst de hele dag tegen jouw mama aangeplakt zit. Het is soms zoeken naar jouw nieuwe rol in het gezin, maar zeer zeker niet naar jouw rol als grote zus. En ook die rol in het gezin lieverd, dat zit wel goed. Je eist je knuffels gewoon op, desnoods midden in de nacht 😉 Quinn, onze kleine nachtbraker. Het is zoals het is en stiekem genieten zowel papa als ik enorm van jouw warme handjes op onze wang of jouw pluizige haren die mijn neus kriebelen midden in de nacht. 

Mijnlevenalsmama | Peutermeisje

Met een grote zus die aftelt tot haar verjaardag, is ook het aftellen tot de jouwe begonnen. Door jou wel te verstaan, want voor ons is jouw 3e verjaardag ‘nog lekker ver weg’. Je groeit al zo hard meisje, ons laatste jaar ‘samen’ gaat in, straks breng ik er 2 naar school, wauw. Hoewel jij nog altijd elke ochtend in Olivia’s klas wilt blijven hangen, geniet je ook enorm van de tijd thuis. Met mij, met Charlie, op donderdagochtend als ik sport met oma. En in het weekend natuurlijk nét wat extra omdat papa er dan is 🙂 Voorlopig houden we je dus nog lekker een dik jaar thuis, je kunt nog lang genoeg naar school vanaf je 4e verjaardag moppie.

Wat Olivia doet, wil Quinn ook. Ik herinner me exact hetzelfde als ‘Olivia’ zijnde met mijn zusje en herken de frustratie van jouw grote zus die een klein zusje heeft dat alles na-doet dus ook. Tegelijkertijd zie ik hoe je je optrekt aan je zus, hoe dat de ene keer beter uitpakt dan de andere keer. Dan gaan jullie heerlijk hand-in-hand op pad en overwinnen de angst voor het hondje van de overburen of gaan samen op avontuur in Monkeytown. Zusjes, vriendjes voor het leven. En splitsecond later gaat het minder soepel en wil Olivia het liefst dat je niet in haar buurt speelt. Ik zie je daarmee worstelen, maar meer dan (jullie) coachen kunnen we niet. Ik hoop lieve schat, dat je je niet door zoiets uit het veld laat slaan, dat je ziet hoeveel je al wel kunt. Je bent 2 jaar jonger dan je zusje he lieffie, je kunt helaas nog niet alles. Maar weet je lieve Quinn, het voordeel is dat je 2 jaar ouder bent dan Charlie – je kunt dus een boel meer dan zij kan 😉

Lieverd, jij bent jij en je maakt me blij – dikke kus mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.