Op avontuur in Villages Nature Paris

geplaatst in: Ontspanning | 0

Er zijn (vaak!) van die dingen die mooier zijn op de foto dan in de werkelijkheid. Vakantiepark Villages Nature Paris is dat niet. Dat is exact zoals op de foto’s, stiekem misschien nog wel mooier. Vorig weekend waren wij met ons vijfjes voor mijnlevenalsmama uitgenodigd voor het persweekend in dit spiksplinternieuwe park (of eigenlijk moet ik zeggen brand, dat te boeken is via Center Parcs) nabij Disneyland en Parijs en omdat ik de beroerdste niet ben, gun ik jullie graag een kijkje in ons avontuur in #villagesnatureparis 😉

De autorit. Met 3 kleine kindjes

Zoals het een echt avontuur betaamt, begonnen we direct met het spannendste: de 500 kilometer lange rit naar Parijs. De max die wij tot dusver gereden hebben met onze 3 meisjes was van Utrecht naar Harlingen. Een kleine 2 uur dus. En dan mét tussenstop. Een tripje Parijs is een heel ander verhaal.

Goed voorbereid (tablet aan de hoofdsteun, broodjes, chipjes, voldoende water, boekjes en ander speelgoed) waagden we ons na het ontbijt aan de reis. Doel: aankomst net na de lunch. Resultaat: aankomst rond borreltijd 😉 Want tja, kleine kinderen moeten plassen onderweg (maar nooit tegelijk) en een baby moet ergens in die 5-uur-durende reis gevoed worden, maar uiteraard nét niet op het moment dat je toch al stopt vanwege een plaspauze.

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

 

Gelukkig verliep de terugreis zondagavond een stuk soepeler (want: moe, dus slapende meisjes) én weten manlief en ik inmiddels een beetje wat we kunnen verwachten als we komend jaar naar Italië willen rijden … Enfin, zodra we het terrein opdraaiden en het bord van Villages Nature Paris ons toelachte waren we de autorit opslag vergeten. Het inchecken verliep soepel en omdat we later aankwamen dan in eerste instantie de bedoeling was, konden we direct met ons polsbandje het huisje openen. Grote plus: polsbandjes die je amper voelt zitten en waarmee je je huisje kunt openen, het zwembad in kunt én een kluisje kunt locken. Geen gedoe met (vergeten) sleutels dus.

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris
En route!
Comfort in het bos

Het park heeft 3 soorten accommodaties: Cocoon Vip, Country Premium en Clan Comfort. Wij verbleven in een zespersoons Clan Comfort cottage, gelegen tegen de bosrand van het park.

Laat een uitgelaten peuter en kleuter met een boodschappentas vol speelgoed vrij in je tijdelijke huiskamer, een vrouw de koffer deels uitruimen op zoek naar kwijlvrije kleding voor de baby en je begrijpt dat nette foto’s van de huisje maken niet meer lukte. Ik verwijs je graag maar de blog van Cassandra voor een blik in ons type huisje of boek direct jouw Clan Comfort cottage via de site, want geloof mij: het is een aanrader. Een ruime woonkamer met open keuken die van alle gemakken voorzien is, een bank met blaadjes én paddenstoelkussentjes die direct bij de meiden in de smaak viel, 3 ruime slaapkamers met luxe (reeds opgemaakte!) boxsprings en maar liefst 2 badkamers.

Lees ook:  Bon voyage!

Dankzij de grote ramen en het vrije uitzicht op een bomenpartij, waanden we ons in de natuur. Precies waar Villages Nature Parisvoor staat: where men meets nature, even bijkomen van de drukte in Parijs of Disneyland en je onderdompelen in het boerenleven (BelleVie Farm), het avonturenbos (Forest of Legends), het enorme zwemparadijs (Aqualagon), wegdromen in de tuin (Extraordinary Gardens) of socializen aan de Lakeside Promenade.

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Wijn en pizza 🙂

De aftrap van het persweekend, met een nagenoeg vrij programma trouwens, vond plaats in wijnbar Cépage. Daar troffen we medebloggers Joyce en Linda (Cassandra zat nog in Disney) met hun gezin, Hilde van Ouders van Nu met haar mannenharem, de pr-dame van Center Parcs, een stel bloggers en redacteuren uit andere landen en een wijnkaart waar je u tegen zegt. Houd ik van 😉

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Olivia en Quinn namen plaats bij een knutselwagen en verfden maskers, papa en mama dronken een wijntje, Charlie sliep en vlak voor het donker werd liepen we nog even met ons vijfjes door de tuinen. Wat een prachtige omgeving, wauw!

Wat later dan thuis, maar goed – daarvoor is het vakantie, togen we naar Vapiano voor een pizza en pasta. Prachtig concept met vers bereid eten aan de counter. Pure smaken, heerlijke krokante pizzabodems en hoewel de wachttijd ietwat aan de lange kant was, hielden de meisjes het goed vol. Rond negen uur liepen we met de bolderkar terug naar ons huisje, om om tien uur allemaal horizontaal te liggen.

Er is trouwens een enorme fietsenverhuur te vinden op het park, maar Joost en ik zijn niet vies van een stukje lopen, Charlie zit graag bij mij in de draagdoek en we hadden de bolderkar meegenomen voor de oudste twee, dus wij besloten het zonder fiets te doen dit weekend. Waar we wel een keer gebruik van gemaakt hebben, is de elektrische shuttleservice. Kleine busjes die de hele dag door het park rijden en je kosteloos naar plaats van bestemming brengen. Top!

Lees ook:  Je kerstdiner voorproeven tijdens Allerhande Kerstfestival
Boerderijleven & chill

Het plaatje hieronder rechts lijkt genomen tijdens een tussenstop in een of ander Frans dorpje, maar is in werkelijkheid een weiland vol koeien op het vakantiepark, met op de achtergrond BelleVie Farm. Ik zei toch dat het er exact zo uit ziet als op de website?

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

 

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Een stuk of 10 Shetlanders, 2 grotere paarden, een handvol koeien inclusief kalfje, een ren vol kippen, weilandje vol konijnen, een berg geitjes en schapen. Gelukkiger kun je onze meiden niet maken. En met de heerlijke espresso die ze schonken in het boerderij-restaurant met indoor speeltuin, papa en mama ook niet.

Ontbijten, wandelen door de tuinen, de dieren aaien, pony’s borstelen, pizza eten, dik twee uur lang vertoeven in het subtropisch zwemparadijs, borrelen, weer pizza eten en de volgende dag zo’n soortgelijk programma, inclusief heerlijke brunch in Pur etc. – vers, lokaal en biologisch (een concept dat perfect bij ons past zoals je wellicht weet). In Villages Nature Paris is het de gewoonste zaak van de wereld 🙂

Het park bevindt zich hemelsbreed slechts 5 kilometer van Disneyland, binnen een halfuur zit je (uitgezonderd de file) in hartje Parijs en toch hebben wij geen moment de behoefte gehad meer te doen dan het avontuur dat Villages Nature Paris biedt. Sterker nog, een lang weekend is mijn inziens te kort, dus de kans is groot dat we volgend jaar nog eens terug gaan!

Mijnlevenalsmama | Villages Nature Paris

Ondanks dat wij Villages Nature Paris op uitnodiging bezochten, beïnvloed dit mijn mening niet. Het is echt een prachtig park, een absolute aanrader! Dankjewel voor dit heerlijke familieweekend Pierre et Vacances Center Parcs! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.