Boxpakjes, yay of nay?

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 2

Toen ik in verwachting was van Olivia kocht ik behalve boxpakjes ook prachtige combinaties met een shirtje en broekje. Gaandeweg verdwenen de shirtjes en voor baby Quinn heb ik vooral matchende rompers en broekjes, met hier en daar een vestje gehaald. En boxpakjes, want ja: I love boxpakjes. Met voetjes, zonder voetjes, effen, geprint, ik vind het allemaal even schattig bij mijn baby!

Mijnlevenalsmama | Boxpakjes

Het fijne aan boxpakjes vind ik dat het baby’s zo lekker knuffelig maakt, dat er niets oprolt als ze tegen je aan in slaap vallen, dat ze zich er zo lekker vrij in kunnen bewegen. De mindere kant van die pakjes vind ik het een gedoe is met verschonen (een legging omlaag en romper open gaat nu eenmaal sneller) én het feit dat armen en benen vaak niet helemaal in verhouding zijn met het lijfje. Bij mijn prachtige blonde exemplaren althans. Joost en ik maken vast kindjes met korte armen en beentjes en een lang lijfje?

Neem bovenstaand boxpakje van Vingino dat ik ontving bijvoorbeeld. Het is een maatje 68, maar Charlie past het al prima. Met opgerolde pijpen, dat dan weer wel. Het pakje komt uit de nieuwe collectie babykleding van Vingino en hoewel ik normaliter weinig geef om merkkleding (zowel voor mijzelf als voor de meiden), moet ik dit keer toegeven dat het stofje wel aanzienlijk zachter en soepeler voelt dan andere pakjes die ik heb hangen. En de kleur, wauw, die blijft dus gewoon mooi na een paar keer wassen hé? Evenals het roze pakje uit dezelfde collectie dat ik heb hangen – de kleur blijft prachtig.

En dit setje hierboven, kijk dan! Het is (enorm) op de groei, simpelweg omdat ik dergelijke jurkjes pas écht leuk vind als kindjes meer gaan staan of zelfs lopen. Het is vrij donker qua kleur, maar dit staat – evenals destijds bij Olivia – Charlie fantastisch. Bijzonder vind ik dat, hoe dingen die Olivia geweldig stonden, Quinn niet stonden en hoe Quinn pastelkleurtjes rockte en Olivia vooral de hardere kleuren. En dat ik nu dus een meisje heb dat beiden kan hebben.

Maat 86 it is, ligt prima hier in de kast tot volgend jaar 🙂 Want mijn kleine meisje, die moet nog zo lang mogelijk klein blijven snap je. Dit toffe setje van Vingino mag dus op zijn vroegst pas de kast uit komen na haar 1e verjaardag 😉

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

2 Antwoorden

  1. Maud - Maudgeniet.nl

    Ik ben ook gek op boxpakjes. Handig juist, zodat het tshirtje niet steeds omhoog rolt! Hihi. En meestal hebben boxpakjes ook drukknoopjes op de plek van de luier. Scheelt weer! ?

  2. Milou

    Ik vind boxpakjes juist wél makkelijker verschonen! Je trekt de drukkertjes los, de boel omhoog vouwen en hup! Nieuwe luier. Met zo’n legging/broekje is het meer dan eens gebeurd dat ook het broekje onder de poep zat door spartelende voetjes… nee hoor, doe mij maar een boxpakje! Lekker snel klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.