Vijf jaar moeder …

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Vorige week werd mijn oudste meisje 5 en dat betekende niet alleen een huis vol visite, nadenken over traktaties, haar eerste kinderfeestje en de aftelkalender die na 2 maanden eindelijk het hoogtepunt bereikte – het betekende ook dat ik mezelf alweer 5 jaar moeder mag noemen. Vijf jaar moeder …

… en inmiddels draai ik mijn hand niet meer om voor het badritueel;

… is een ochtendje op stap geen uitdaging, maar gewoon écht leuk
(zelfs met drie kids – ik bedoel: het alternatief is een-elkaar-in-de-haar-vliegende-peuter-en-kleuter, dus tel uit je winst als je de deur uit gaat);

… ga ik gerust de deur uit zonder extra luiers, doekjes, spenen, broekjes en koekjes
(dat doet slaaptekort nu eenmaal met je);

… word ik doodmoe wakker als ik een keer de kans heb gekregen 5 uur aan één stuk te slapen;

… deel ik het pannenkoekenbeslag, pizza- en koekjesdeeg met liefde met 4 extra handjes
(dat wordt simpelweg meer deeg maken als dat straks 6 handjes zijn);

… kan ik al borstvoedend de billen van mijn peuter afvegen;

… of met één hand 2 boterhammen met 2 soorten beleg smeren, mijn koffie naar binnen gieten en een paardenstaart maken
(of nou ja, niet allemaal tegelijk, maar wel in dezelfde tijd als waarin ik één van die dingen 4 jaar geleden kon);

Mijnlevenalsmama | Zwanger en fit(ness)

… is sporten me-time en ontspanning
(en ja ik denk serieus dat ik dat als ik geen moeder was, nooit had gevonden);

En zo kan ik nog wel even doorgaan, ware het niet dat het inmiddels 20:30 uur is, de letters dansen van vermoeidheid, er een overvolle wasmand voor me staat die gevouwen moet worden, de vaatwasser piept dat hij klaar is, er ontbijt voor morgen klaargezet moet worden, de rugtas van dochterlief nog in een hoekje staat – inclusief vieze broodtrommel en er boven alweer een reeds slapend kindje wakker is. Vijf jaar moederschap doet een boel, geeft een boel, kost een boel, vraagt een boel, maar bovenal: het levert een boel. Een heleboel 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.